HÍREK

2021.03.16  Seychelle-szigetek március 25.-én készen áll a nyitásra

A Seychelle-szigetek nemrégiben hivatalos sajtóközleményt tett közzé, amely szerint az ország 2021. március 25-től nyitva áll a turisták előtt. A beutazási tilalom továbbra is vonatkozik a dél-afrikai utazókra, a belépéskor pedig továbbra is kötelező egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt felmutatása. A továbbiakban azonban nem lesznek korlátozások.

2021.03.14  Budapest Airport felkészült a forgalom újraindítására

A Budapest Airport 2021 februárjában összesen 54 407 utast kezelt, amely 95%-os visszaesés a koronavírus-járvány európai elterjedését megelőző időszakához képest, amikor az utasszám meghaladta az egymillió főt. Mindemellett továbbra is gőzerővel folytatja a szoros együttműködést légitársasági és földi kiszolgáló partnereivel.

Turizmus

2021.03.14  Hova utazhatunk oltással

Több országhoz hasonlóan Belize is engedélyezte, hogy azon utazók, akiket már beoltottak a koronavírus elleni vakcinával, mentesüljenek a negatív koronavírusteszt bemutatása alól. Az utazóknak ehhez be kell mutatniuk a Covid-19 védőoltás nyilvántartási dokumentációját, ezzel igazolva, hogy a vakcinát legalább két héttel az érkezésük előtt megkapták, írja az eturbonews.

2021.03.13 Hova utazhatunk és milyen feltételekkel

2021 legkedveltebb és legkeresettebb úti céljai tárt karokkal várják az utazóközönséget. A következő négy egzotikus ország területére való beutazáshoz nincs szükség negatív PCR teszt bemutatására, sőt érkezéskor karanténba sem kell vonulni a külföldről érkezőknek. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, melyek szem előtt tartásával már idén élvezheted a fehér homokos partokat és a hullámzó tengert.

2021.02.12 A turizmus pörgetheti fel 2021-ben a világgazdaságot

Több évtizede nem tapasztalt ütemű fellendülés indulhat az idén a világgazdaságban. A koronavírus elleni globális oltási kampány kiteljesedésével várhatóan megkezdődik az élet visszatérése a turizmusba is. Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőház, a (CEBR) minden év első napján összeállítja a következő tizenkét hónapra szóló átfogó világgazdasági prognózisát.

2021.02.11 Utazási boom várható idén

Nem csak pszichológusok fejtegetik a karanténfáradság jelenségét.  Viszont egy dologban mindenki egyet ért. Ez pedig az, hogy elemi erővel fog kitörni az emberekből szabadságvágy. Az utazásszervezők is egyre inkább azt tapasztalják, hogy az európai turisták bátrabb fele az első jelre kiszabadul és nekivág a világnak. Az utazás lesz a kiváltója a karantén depressziónak.

 

2021.02.11 Olaszország is enyhített

Tízből hét olasz be ült a barátaival és a szeretteivel vendéglátóhelyekre, ami elképesztő lélegzetvétel a vendégeknek és a szektornak egyaránt. Csak az első hétvégén közel kétszáz millió eurót hozott az újranyitás a vendéglátószektor számára. Sok étterem már szombaton kifogyott az ebédmenüből a túlfoglalások miatt, egyes helyeken pedig hosszú sorokban várták a szabad asztalokat az olaszok.

 

2021.02.08 Lesz vakcina útlevél?

A közeljövőben az utazáshoz digitális dokumentációra lehet szükség, amely igazolja, hogy az utasokat beoltották vagy tesztelték a koronavírus ellen. Ez könnyebbé teheti az utazást a poszt-koronavírus világban, mégis sok sok ellenzője akad. A New York Times összegyűjtötte a legfrissebb információkat.

 

2021.02.06 Hova utazhatunk? 2. rész

Vannak országok, ahova jelenleg anélkül utazhatunk, hogy megérkezéskor kötelezően karanténba kellene vonulnunk. Sőt, egyes országok még negatív PCR tesztet sem kérnek belépéskor. Ha már nagyon szeretnél külföldre utazni a COVID idején, akkor ajánlom a lenti listában szereplő országokat figyelmedbe!

 

2021.02.02 Hova utazhatunk?

Mely országokat lehet most felkeresni? Szeptember 1-től megváltoznak a Magyarországra való beutazás szabályai, a kiutazást nem korlátozza a kormány. Megszüntették az országok járványügyi besorolását. Magyarország zöld, minden más ország vörös besorolást kapott. Jelenleg Február 1-ig meghosszabbították a határellenőrzést. Maradnak az utazási korlátozások is, de lássuk, hogy ha már nagyon mennénk, akkor hogyan lehetséges ez.

 

2021.01.27 Ciprus is megnyitja kapuit a turisták előtt

Ciprus, március elsejétől 56 ország számára nyitja meg határait. Ezeknek az országoknak a besorolása – a korábbi A, B, C kategóriák helyett – az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által kiadott térkép alapján történik majd, ezzel is megkönnyítve az utazók számára a beutazási szabályok változásainak nyomon követését. A listákat folyamatosan frissítik, és a ciprusi kormány hivatalos oldalain is elérhetők lesznek.

 

2021.01.26 Montenegró nyit: se teszt, se karantén

Míg a világ legtöbb országa minden eddiginél szigorúbb szabályokat vezetett be, Montenegró szembe megy a tendenciával, és megszüntet minden belépési korlátozást. Január 12-től szabad a beutazás teszt- és karanténkötelezettség nélkül, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

 

2021.01.21 Betelhetnek a legjobb üdülőhelyek az év második felére

Több évtizede nem tapasztalt ütemű fellendülés indulhat az idén a világgazdaságban, miután a koronavírus elleni globális oltási kampány kiteljesedésével várhatóan megkezdődik az élet visszatérése a normális kerékvágásba - jósolták 2021-re szóló pénteki előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők. A Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év első napján összeállítja a következő tizenkét hónapra szóló átfogó világgazdasági prognózisát.

 

2021.01.21 Az európaiak többsége tavasszal külföldi utat tervez

A tavasszal külföldi utazást tervező európaiak száma 20 százalékos növekedést mutat tavaly novemberhez képest - derült ki az European Travel Commission (ETC) friss jelentéséből.

Az ETC jelentése szerint az elkövetkező fél évben utazni szándékozó európaiak száma is kismértékben, 49 százalékról 52 százalékra nőtt.

 

2021.01.20 Az utazási irodák múltja, jelene és jövője

Írásunkban összefoglaljuk, hogy a jelenlegi koronavírus-helyzet milyen hatással van a turisztikai iparág jelenére és jövőjére, de szót ejtünk az utazási irodák régmúltjáról, a közelmúltról, az online repülőjegy- és szállásfoglaló oldalak várható jövőjéről. Röviden bemutatjuk a legkedvezőbb és egyben leginnovatívabb szállásfoglaló portált, és lerántjuk a leplet egy meglepő titokról is: Nem mindig a drága a jó. És nem mindig az olcsóval kell vigyázni.